Grandcafe De Zaak | Op de hoek van het Rijnplein bevindt zich Grandcafé de Zaak. Op de hoek van het Rijnplein bevindt zich Grandcafé de Zaak.

Info

Welkom bij Grandcafe de Zaak!
Wij zijn al dertien jaar gevestigd aan de Pieter Doelmanstraat 17 en hebben een groot terras op het Rijnplein in Alphen aan den Rijn.

U kunt bij ons terecht voor een heerlijke kopje koffie, een drankje, lunch en diner. Bekijk hiervoor onze menukaart. Tevens serveren wij elke dag zes wisselende dagschotels voor €9,95 en een driegangenmenu voor €15,00

Wij staan voor u klaar met een enthousiast jong team en zien u graag bij Grandcafe de Zaak.

Nieuws

Slechts 15 euro voor 3-gangen bij De Zaak


Personeel gezocht!


Diverse dagschotels bij De Zaak

Wist je dat.. we bij De Zaak iedere week keuze hebben uit diverse dagschotels? En dat voor maar 9,95 euro! Informeer bij het personeel naar de dagschotels van deze week!


Een prachtig cijfer bij de Terrassentrofee 2017!

Wij hebben een prachtige beoordeling gekregen bij de Terrassentrofee van het AD Groene Hart. Daar zijn we uiteraard hartstikke trots op! Voor de Terrassentrofee 2017 bezoekt en beoordeelt de krant wekelijks twee terrassen in de regio.


Grootenhuijs: dondersteen wordt geslaagd zakenman

Robert Grootenhuijs, voorzitter en mede-eigenaar van winkelcentrum De Ridderhof en diverse andere zaken, is een gelukkig en drukbezet zakenman. Zijn laatste aanwinst is De Zaak.

Hij heeft een veelbesproken leven gehad en werd in zijn pubertijd gevreesd. Met een grote vriendenkring heeft hij dingen gedaan die niet mochten. "De politie had er de handen vol aan", vertelt hij. "Met vrienden bivakkeerden we onder winkelcentrum De Ridderhof. We verstoorden de buurt met onze brommers, spoten graffiti en er werden stoute jongensdingen gedaan. Die tijd heeft er wel voor gezorgd dat ik ben geworden wie ik nu ben. Ik zag en deed dingen die bepalend waren voor mijn toekomst. Drank, drugs en cafeïne heb ik in die tijd afgezworen en ik gebruik ze nog steeds niet. Ik vind het zo vies!"

Alphen aan den Rijn - Grootenhuijs is 50 jaar geleden geboren en heeft een tweelingbroer, Mark. Later komt er een broertje bij, Paul. Het is een gelukkig gezin. Vader heeft een goede, financiële baan bij Heineken in Zoeterwoude en moeder is assistent van de hoofdzuster in het ziekenhuis. "Op de lagere school was ik een dondersteen", vertelt Grootenhuijs. "Ik heb veel gespijbeld en kattenkwaad uitgehaald. Daarna ben ik naar het Wellantcollege gegaan en heb de tuinbouwopleiding gevolgd."

Hij is 17 jaar wanneer hij het huis uitgaat. "Ik wilde op mijzelf gaan wonen en kreeg met tweelingbroer Mark een huis van mijn ouders in de Tuinstraat 17. Het was een geweldige tijd. Het huis werd verbouwd door mijn vader. Hij heeft de alkoof eruit gesloopt en alles keurig opgeknapt. Ik was heel netjes en hield de boel schoon."

De vriendenclub verhuisde mee. De herrie van de brommers en het lawaai dat jongens maakten, kan menig Alphenaar zich nog herinneren. "In die tijd kreeg ik een ernstig ongeluk bij het basketbalveld. Een auto schepte mij terwijl ik wandelde en reed daarna over me heen. Zwaar gewond, met scheurtjes in de ruggenwervel, lag ik weken in het ziekenhuis. Ik heb acht maanden gerevalideerd. Daarna ben ik een jaar gaan werken bij de Hobbyhal op de Emmalaan."

Grootenhuijs krijgt verkering met Ageet ten Brink en gaat in dienst bij haar broers in De Ridderhof. Hij werkt er 5,5 jaar. De drang naar een eigen zaak wordt steeds groter. De relatie houdt geen stand.

"Ik wist al vanaf mijn dertiende dat ik iets voor mijzelf wilde gaan doen." Hij is 27 jaar wanneer hij zijn eerste zaak koopt. "Ik had keihard gewerkt en 60.000 guldens gespaard. Op zondag waste ik auto's, werkte 50 uur bij de C 1000 en in het weekend bij Zorba de Griek. Ik kocht Mr. Ed, nu bekend als Santé in De Ridderhof. Mijnheer Willem Arlman, mijn vader en Heineken stonden garant. De eerste twee zijn heel belangrijk geweest. Zonder deze mannen had ik nu geen business."

Bij de C 1000 werkt caissière Lorraine Hitharie, een vrouw met dezelfde drive als Grootenhuijs. Ze gaan samenwonen en zij runt de huidige Primera in de Ridderhof en de Herenhof. Er worden twee dochtertjes geboren. Chelsae is nu 19 en Larissa 16 jaar. De zakelijke genen hebben de meiden van hun ouders geërfd. Ze werken beiden in een van de zaken.

Niet alles gaat in huize Grootenhuijs voor de wind. "Terugkijkend op mijn leven heb ik drie periodes die een zware impact hebben gehad. Het auto-ongeluk met de lange revalidatie en het overlijden van mijn moeder die maar 63 jaar is geworden. En twee jaar geleden kreeg ik het bericht dat mijn broertje Paul aan de gevolgen van een hartstilstand was overleden. Hij is 45 jaar geworden. Zijn dochter Hester van 14 woont nu bij ons. Het zijn dingen die je overkomen en waar je geen grip op hebt. Gelukkig zijn er ook leuke dingen in het leven. Het mooiste dat mij is overkomen, is de geboorte van Chelsae en Larissa."

Grootenhuijs heeft een keur van zaken opgebouwd: Cafés in Hazerswoude en Woubrugge en Murfy's  Place in Alphen, twee Primera winkels, Santé jr. Catering, Santé Grandcafé Ridderhof, De Zaak, ABD loodgieters- en schoonmaakbedrijf en 1504 DA Vinci.

Bron: Trudy van Schie, Alphens Nieuwsblad/Persgroep Nederland BV


Menukaart

Reserveren

Vul onderstaand formulier in om te reserveren bij Grandcafe De Zaak.

Wij kunnen niet garanderen dat reserveringen na 16:00 uur voor dezelfde dag nog op tijd verwerkt kunnen worden.